Prins Emiel roept op om telefoonboeken en goudengidsen mee te nemen!

Dertiende carnavalsviering in teken van; volg mij

Waarom volg je iemand? Op twitter, snapchat of facebook. Volg je iemand uit nieuwsgierigheid of omdat diegene een interessant leven heeft en veel meemaakt. Jezus had ook vele volgers en ook Prins Carnaval kent vele volgelingen. Voor Pastor Noordink een mooi thema om de jaarlijkse carnavalsviering mee in te gaan.

Volgers van de carnavalsviering mogen zich zaterdag 27 januari iets voor 19.00 uur melden voor alweer de 13e editie van de Carnavalsviering. Deze viering vindt plaats in de RK-Kerk. Het is een moment van bezinning met een vrolijke tintje, waarbij Prins Emiel, Adjudant Martijn en de Hofnar Rob één van de hoofdrollen vervullen. Pastor Noordink zal wederom in de oecumenische viering voorgaan en de aanwezigen weer boeien met zijn fraaie bewoordingen. Vanzelfsprekend is er ruimte voor een gelovig verhaal en wordt er gebeden en gezongen, maar wel met een knipoog naar het carnaval.

Koor Reflection en Gidion van Tongeren kun je In één adem noemen met de carnavalsviering. Het liturgisch koor dat verbonden is aan de rooms-katholieke kerk vult deze viering sinds editie één al muzikaal in. De voorbede en de collecte worden door de Sökkestoppers uitgevoerd en de Ministars, de jongste lichting van de dansgroepen, verzorgen ook nog eens een mooi optreden.

“Het thema “volg mij” is een mooi toepasselijk thema”, vertelt Prins Emiel enthousiast. “Ieder mens volgt en wordt gevolgd. Bewust en onbewust. Op de voetbal, bij mij in de winkel, op SocialMedia, tijdens carnaval en ook in de kerk. Tijdens de voorbespreking met Pastor Noordink, koor Reflection en onze vereniging kwam ik er achter hoe leuk zo’n carnavalsviering eigenlijk is. En dan moet de viering nog beginnen”, grapt Emiel. “Samen met Toon van der Burg en Robert Fakkert hebben we nog flink wat ideeën uitgewerkt qua aankleding en gebeden. Het heeft iets te maken met een pijl, maar meer verklap ik niet. Volg ons maar op facebook en kom zaterdag 27 januari om 19.00 uur naar de RK Kerk en neem telefoonboeken en gouden gidsen mee.” Aansluitend aan de carnavalsviering vindt het Bonte Stoppers Gala in Residentie Bij Ne9eN plaats.