DJ Hitch en Marco ten Kate publiekstrekkers tijdens Bonte Stoppers Gala

Vanavond stijgt het kwik in de residentie. Dat is wel zeker, want het carnaval staat op het punt te beginnen. In Bij Ne9eN vindt vanavond de Bonte Stoppers Gala plaats. DJ Hitch is net als vorig jaar weer van de partij Waarom niet? Moet de programmacommissie gedacht hebben. “DJ Hitch, alias Hidde van Luinen, liet vorig jaar zien dat hij eredivisie is. Hij weet het publiek op een fantastisch manier te bespelen. Hij heeft een mooie opbouw en een opzwepende finale set”, vertelt Mark Bruggink enthousiast.

De 27 jarige Lemelenaar speelt frequent in Zaal Dijk en was afgelopen jaar o.a. nog geboekt bij de Pompdagen, Sproeifeest en het Sukerbietenfeest in Lemelerveld. De DJ is blij met de terugkeer naar het Bonte Stoppers Gala. “Ik weet nog dat het een geweldige avond was. De zaal was stampvol. Net als het programma trouwens. Maar het publiek reageerde goed op mijn muziek. Dat vind ik wel het mooie aan het DJ-vak. Dat je met muziek mensen in beweging krijgt en kunt bespelen”, vertelt van Luinen enthousiast. “Of ik een handelsmerk heb.” Het is even stil. “Ik ben wel van de feest-, dance- en carnavalsplaten. En het liefst alle stijlen door elkaar. Zelf word ik blij van Lightning Crashes van Live en sluit vaak af met het Wilhelmus.”

Bekendmaking nieuwe Meesterburger
Het programma van de Bonte Stoppers Gala zit ook dit jaar weer bomvol met activiteiten. De avond begint om 19.00 uur met de carnavalsviering in de RK kerk. Het betreft een oecumenische viering, waarvoor iedereen van harte wordt uitgenodigd. Het thema van dit jaar is “Volg mij”. Vanaf de RK-kerk hoeft dan slechts de Canadastraat te worden overgestoken om bij Ne9eN, vroeger Oortwijn, naar binnen te lopen. Rond de klok van 20.30 uur zal dan een gelikt programma worden geboden. De Sökkestoppers zelf presenteren hun talentvolle dansgroepen en de Stopnoald’n maken de nieuwe Meesterburger bekend. Wie wordt de opvolger van Martijn Jansman? De naam van Peter Telgenkamp wordt in de wandelgangen genoemd.

Vervolgens trekt een scala aan lokale en regionale artiesten voorbij. Ook volkszanger Marco ten Kate zingt nog een set Nederlandstalige muziek. Aan DJ Hitch ligt het zeker niet. Hij gaat in de laatste set helemaal los om het publiek in de opperste stemming te krijgen. Verkleding is niet nodig. Wil je een mooie start van carnaval 2018 vieren, dan moet je vanavond gewoon naar Bij Ne9eN. Gewoon het feessie metmak’n.