Menno Schuttert en Koen Roessink winnen autorodeo

De weersomstandigheden waren om van te dromen. Een perfecte temperatuur, zonnestralen en droog weer. De ideale omstandigheden voor de jaarlijkse autorodeo. Deze editie was alweer de 35ste keer dat Carnavalsvereniging De Sökkestoppers autorodeo organiseerde. Gisteren kwamen 100 matadoren uit de regio naar Heino om mee te doen in de arena. Ongeveer 1000 toeschouwers kwamen af op het mooie auto-evenement. Aan spektakel geen gebrek. Door de droge baan waren de klappen extra hard en verliepen de manches snel.

“We kunnen terugkijken op een geslaagde editie met een mooi deelnemers aantal op een perfecte locatie en met perfecte weersomstandigheden. Op een paar schrammetjes na zijn er géén incidenten geweest,” vertelt chef de equipe Emiel Roelofs. “Ook de verreden brommer- en autocross op zaterdag waren erg succesvol.”

Afscheid Martien Lindeboom
Vrijwilliger van het eerste uur, Martien Lindeboom, beleefde zijn laatste autorodeo. En wanneer je 25 van de 35 editie als vrijwilliger hebt meegemaakt, verdien je eervolle vermelding. Martien vind het mooi geweest en tijd voor nieuw fris bloed in de rodeocommissie. De Sökkestoppers bedanken Martien voor de vele jaren inzet bij de autorodeo.

Uitslagen
De finale van de lichte klasse autocross op zaterdag werd gewonnen door Twan Schiphorst uit Raalte met zijn Mazda 121. Hij eindigde voor Frank Veldman uit Den Ham met een Opel Corso en Wesley Goos uit Heino werd derde met zijn Ford Ka. De zware klasse werd gewonnen door Arjan Boksebeld uit Broekland. Hij was met zijn Suzuki Baleno iedereen te snel af. Tweede werd Wessel Elshof uit Heino met zijn Ford Puma en derde werd Jeroen Boksebeld uit Broekland. Winnaar wrakkenmanche was Bas Beldsnijder uit Heino.

De winnaars van de autorodeo op zondag in de lichte klasse zijn respectievelijk Menno Schuttert uit Dalfsen met een Ford Escort, tweede werd Luuk Jansen uit Raalte die met een Ford Ka deelnam, derde werd Rick Rinkelt uit Eerbeek met een VW Lupo.

Winnaars zware klasse zijn Koen Roessink uit Heino. Hij troefde in zijn Ford Taunus de concurrentie af. Tweede werd Ken Doornebosch uit Wilp met zijn Volvo V70 en derde werd Jeroen Kappert uit Heino met een Ford Mondeo. Winnaar Wrakkenmanche zware klasse werd Peter Logtenberg uit Luttenberg.

Foto: Maeike Blauw Fotografie