Het was een nek aan nek race met Zandvoort en Assen. Maar Heino krijgt als eerste groen licht. De eerste Formule1 GP van Nederland wordt volgend jaar georganiseerd door de Carnavalsverenging de Sökkestoppers in Heino. Dat betekent dat autorodeo na 34 jaar plaats gaat maken voor Formule 1, meldt De Telegraaf vanmorgen op de voorpagina van de krant.

Arjan Holtmaat en Marcel Jansen van de rodeocommissie zijn laaiend enthousiast. “We hebben het gered. Na maanden van voorbereiding is het ons gelukt,” vertelt Marcel Jansen. “In het diepste geheim hebben we een bidbook gemaakt en een parcours gerealiseerd. Over de rondweg N35, langs het industrieterrein en door het centrum. We zijn ook blij met sponsoren Bandencentrum Heino, Rijschool Oosterlaar, Tankstation Hartholt, Formule 1 Café en AH van de Worp. Brandweer Heino heeft ook nog meegekeken naar een veilig parcours,” vult Holtmaat aan.

Vorige week zondag is een heuse testrace gehouden. Wie al frequent in het dorp is geweest heeft al gezien dat voor de RK kerk en in de Dorpsstraat een pitstopstraat is ingericht. “De aandacht voor de GP van Heino bouwen we de komende dagen alleen maar op. Zaterdag 10 november om 20.30 uur is er een heuse persconferentie bij Bij Ne9eN, waar we alles uit de doeken doen. DJ Team Het Einde speelt ook op de avond om het feest compleet te maken.” Formula One Management Limited, eigenaar van de Formule 1, is blij met het contract dat getekend is. Heino wordt op zondag 8 september 2019 wereld nieuws met de eerste Nederlandse Formule 1 race.

Sokkestoppers_Telegraaf-724x1024