Het moest er een keer van komen. Niels Lipman werd afgelopen jaren al veelvuldig genoemd. En vanavond stond hij er eindelijk en werd hij tijdens de prinswisseling aan het carnavaleske publiek gepresenteerd. Prins Niels de 1ste heeft Arjan Holtmaat gekozen als zijn adjudant.

Formule 1 in Heino
Hoewel Niels de afgelopen jaren vaak werd genoemd, was het dit jaar relatief stil rondom zijn persoontje. Alle verdachtmakingen gingen dit jaar naar anderen. Misschien had dat alles te maken met het gekozen thema. De prinswisselingscommissie had dit jaar Formule 1 in Heino met The Stig als coureur gekozen. Het dorp was al weken versierd met Formule 1 en zelfs de Telegraaf maakte er een coveritem van. Als eindsprint kregen verschillende mensen autodrop in de brievenbus om aandacht te vragen voor de prinswisseling.
Na twee spetterende filmpjes begon de zaalact. Rond de klok van elf uur viel de finishvlag en kon Prins Niels de 1ste het podium op voor P1. Prins Niels I zal tijdens dit jaar van de Sökkestoppers regeren over het Stoppersgat met als spreuk: “Carnaval vier je alleen in eigen huis. Meng je daarom met Prins Niels en Adju Arjan in het feestgedruis!”

Ervaren bestuurders
Prins Niels de 1ste is 34 jaar en werkvoorbereider bij Strukton. Als beschermheer van de Bredenhorst is Niels de eerste Prins uit Lierderholthuis. Zowel Niels als Arjan zijn ervaren carnavalisten. Het duo zit al jaren in de Raad van Elf, rodeocommissie en het dagelijks bestuur van de vereniging. Ervaren rotten dus. Niels heeft daarnaast ook nog eens jarenlange ervaring met het bouwen van de carnavalswagens van de Grûspollen.

Jeugdprins Milan Bekkink
Niels Lipman, oppervorst van de Grûspollen en heerser over bruggen en sluizen wordt bijgestaan door Arjan Holtmaat. De heren krijgen in dit carnavalsjaar steun van Prins Milan, Adjudant Nils en President Hidde. Het trio werd in de vroege avond in een spectaculaire GP race in Formule 1 outfit onthuld en gekozen tot de aanvoerders van de Gaägies, de jeugdtak van de Sökkestoppers.
Voorafgaand aan de bekendmaking van de nieuwe prins nam het publiek afscheid van Prins Emiel en Adjudant Martijn. De heren werden op ludieke wijze afgevoerd evenals eerder die avond Jeugdprinses Demi, Adjudant Isa en President Iza op humoristische wijze afscheid namen van de jeugdraad. Zoals gebruikelijk waren er ook de optredens van de dansgroepen van de Sökkestoppers die prima in de smaak vielen. De prinswisseling was met ruim 250 bezoekers uiteraard het hoogtepunt van de avond. DJ Team Het Einde nam het uitzinnige publiek mee in de polonaise in de dampende stampende residentie.