De afgelopen jaren mochten De Sökkestoppers steevast rekenen op zo’n 2.500 bezoekers langs de kant van de route. Natuurlijk waren de weergoden de carnavalsvereniging goed gezind. Al jaren trakteren een 20-tal wagenbouwers en loopgroepen het publiek op een grandioos bonte narrenstoet. Dit jaar is het startveld uitgebreid met een aantal wagenbouwers waaronder VAW, T Kan Niet Gekker en Ratjetoe.

De Sökkestoppers hebben al een aantal maal een ronde langs de wagenbouwers gemaakt en de verwachtingen zijn weer hooggespannen. Dit jaar kunnen Prins Marcel I en Prins Corné I van de Gaägies wederom trots zijn op het veelzijdige en veelkleurige aanbod van een twintig tal deelnemers.

De Sökkestoppers nodigen u op zaterdag 6 februari uit om weer te komen kijken naar deze geweldige narrenstoet van het Stoppersgat. De deelnemers stellen zich vanaf 13.30 uur op in de L.J. Costerstraat op het industrieterrein Blankenfoort. De start is om 14.00 uur. Net als vorig jaar wordt er voorafgaand aan de optocht een flyer uitgereikt waar de deelnemers, startnummer en thema’s op vermeld staan. Ook rijdt de Knippe-Trekker weer mee in de optocht. De Sökkestoppers hopen dat u als publiek het hoge niveau beloont meteen kleine gift in de Knippe-Trekker. Het start- en prijzengeld wordt na 16.30 uur uitgereikt in de residentie Oortwijn in Heino.

De route van de optocht is als volgt: L.J. Costerstraat, C. Huygensstraat, Molenweg, De Weerd, Vogelzang, Grote Bisschop, Brinkweg, Dorpsstraat, Canadastraat, Vlaminckhorstweg, Haarstraat, Marktstraat. De ontbinding van de optocht is bij de Aldi.