Het zijn mooie tijden voor de Carnavalsvereniging De Sökkestoppers. Zaterdag avond tijdens het Bonte Stoppers Gala bleek maar weer dat Heino het carnaval goed gezind is. Ruim 500 bezoekers kwamen op de kick off van de carnavalsjaar af. Als dat de opmaat is voor het verloop van het komende carnavalsfeest, dan hoeven de Sökkestoppers zich absoluut geen zorgen te maken. Het was gisterenavond een mooi feest in residentie Oortwijn met optredens Martin Dams en DJ Team het Einde.

Voordat het Bonte Stoppers Gala van start ging, stond eerst nog de 11e carnavalsviering in de kerk op het programma. De elfde aflevering van deze carnavalsviering kon rekenen op veel publiek en stond in het teken van “Uit een ander vaatje tappen” Veel aanwezigen grepen de gelegenheid aan om tevens de gala-avond te bezoeken. De avond stond als vanouds bol van de zang, dans en entertainment. Van eigen bodem, maar ook van wat verder weg. Zeven buurt en bevriende Carnavalsverenigingen werden officieel onthaald en gehuldigd.

Tot ieders verrassing werd Peter Vervloet uitgeroepen tot Meesterburger. Voor deze eretitel komen mensen in aanmerking die zich op een positieve manier hebben ingezet voor de Heinose samenleving. Peter Vervloet, al jaren voorzitter van VV HEINO, zet Heino al jaren op de kaart. Peter Vervloet zal de Sökkestoppers op bijzondere momenten vertegenwoordigen, onder andere tijdens de alternatieve sleuteloverdracht op zaterdag 6 februari om 11.00 uur.

De avond werd afgesloten met een knallend optreden Martin Dams die met zijn hollandse hits de zaal in extase kreeg. Alvorens het publiek huiswaarts keerde trakteerde DJ Team Het Einde nog op een daverende laatste muziekset. De avond eindige in een erg bont geheel.