Op zaterdag 9 november staat de jaarlijkse Prinswisseling van de Heinose carnavalsvereniging de Sökkestoppers op het programma. De verantwoordelijke prinswisselingscommissie heeft dit jaar weer alle registers opengetrokken om enige reuring in het dorp te veroorzaken. Thema van deze prinswisseling is ‘Waar rook is, is feest’. Net als voorgaande jaren wordt de residentie van de Sökkestoppers opgetrokken bij Ne9eN in Heino.

Prinswisseling De Gäagies
Vanaf 18:15 uur gaat de zaal open en zijn alle kinderen van Heino van harte welkom om de jeugdprinswisseling bij te wonen. Het programma voor de jeugd start om 18:30 uur. We nemen afscheid van prins Milan, adjudant Nils en president Hidde. Daarna verwelkomen we de nieuwe leden van de Gäagies en natuurlijk de nieuwe Prins(es)! Uiteraard zullen onze Ministars en Dansmariekes weer mooie dansoptredens laten zien.
Tijdens deze reuze gezellige vooravond laat de carnaval-vierende jeugd, muzikaal opgezweept door onze DJ,  zien wat feestvieren is! Natuurlijk zal ook de polonaise niet ontbreken!
Neem je familie, vriendjes en vriendinnetjes mee, want je wilt toch ook weten wie de nieuwe Prins of Prinses van de Gaägies wordt? Bovendien is de entree is gratis!


Vol verwachting klopt ons hart. Dat geldt voor de vooravond, maar zeker ook voor de avond, maar bezoekers moeten wel even geduld hebben. Want, de Prinswisseling is een mooi podium voor de dansgroepen van de Sökkestoppers om hun kunsten te vertonen en het publiek te laten zien welke vorderingen ze hebben gemaakt. Ook worden weer fantastische prijzen uitgereikt aan een aantal Steunsökken van de vereniging middels een spectaculair spelelement.

Alvorens de nieuwe Hoogheid der Sökkestoppers bekend wordt gemaakt, moeten natuurlijk eerst Prins Niels de eerste en Adjudant Arjan worden afgevoerd. Door wie dit zal gebeuren, blijft nog even geheim. Het afscheid van de huidige roerganger en zijn meesterknecht is de opmaat voor de Prinswisselingsact die dit jaar als thema “Waar rook is, is feest!” heeft meegekregen. Is dit een link naar de nieuwe Hoogheid of één van de vele afleidingsmanoeuvres?
Zeker is wel dat, de van televisie bekende vakvrouw, Annie de Rook acte de présence zal geven.
Rond de klok van 23:00 uur wordt bekend welke Hoogheid het komende carnavalsjaar aan het roer mag staan van de Sökkestoppers. Een DJ zal het publiek in de residentie in hogere sferen brengen.