Zoals altijd wordt de Prinswisseling in ’t Stoppersgat met een zweem van geheimzinnigheid omgeven. Het eerste woord is aan de nieuwe Jeugdprins. Alle kinderen uit Heino worden uitgenodigd om deze gezellige avond bij te wonen. Het programma begint om 19:00 uur. Ook hij is natuurlijk razend nieuwsgierig wie de nieuwe Prins of Prinses van de jeugdraad wordt.

In de avonduren zal de spanning helemaal naar een hoogtepunt gaan. Vanaf 20.30 uur wordt er een vol programma geboden, waarbij al in een vroeg stadium een knipoog naar de identiteit van de nieuwe Prins wordt gegeven. Natuurlijks is de bekendmaking van de nieuwe Prins het moment waar iedereen reikhalzend naar uitkijkt, maar er is veel meer. De dansgroepen van de Sökkestoppers (Ministars, Dansmariekes en Showgirls) zullen in totaal vier dansen laten zien en er is weer de Steunsökkeactie, waarbij mooie prijzen te winnen zijn. Uiteraard is tijdens deze avond ook een nieuwe steunsökke te verkrijgen. Hiermee wordt de carnavalsvereniging gesteund en de bezitter heeft recht op aantrekkelijke kortingen bij activiteiten in het komende carnavalsjaar.

Voordat de nieuwe Prins wordt onthuld, zal eerst zijn voorganger worden ‘afgevoerd’. De Prins 2016-2017 zal bekend worden gemaakt aan de hand van een prinswisselingsact in twee bedrijven, dus het is zaak dat belangstellenden op tijd aanwezig zijn.