De vrijwilligers van Rodeofeesten Heino lopen de komende editie van het Rodeoweekend er weer tip top bij. Hoofdsponsor R&M Kantoor- en Designmeubilair uit Raalte heeft namelijk de vrijwilligers in een nieuw outfit gestoken. Sinds vorige editie is R&M hoofdsponsor van het evenement dat georganiseerd wordt door Carnavalsvereniging de Sökkestoppers. “Ik was blij verrast met de prettige samenwerking vorig jaar. Voor mij een goede reden om de samenwerking te intensiveren met een nieuw outfit,” vertelt Eric Melenhorst enthousiast.

R&M Kantoor- en Designmeubilair is een jong en dynamisch bedrijf. Sinds 2015 is het bedrijf actief in de verkoop van nieuw en gebruikt kantoor- en designmeubilair. Het snel groeiende bedrijf heeft meerdere vestigingen in Nederland en Duitsland en heeft onlangs het nieuwe hoofdkantoor aan de Kaagstraat in Raalte betrokken.

Duo-cross race
De Rodeofeesten Heino vinden dit jaar plaats op zaterdag 7 en zondag 8 september aan de Rozendaelseweg in Heino. De commissie heeft dit jaar niet stilgezeten en heeft een aantal nieuwe onderdelen toegevoegd aan het programma. Zo zal er voor de veelvraten onder ons een frikandellen eetwedstrijd worden georganiseerd. Daarnaast bieden de Rodeofeesten Heino een uitkomst voor wie zich ook zo ergert aan een bemoeizuchtige bijrijders; dit jaar wordt er een heuse duo-cross georganiseerd. In deze klasse zitten er twee bestuurders in de auto; de linker bedient de pedalen en versnellingspook. Het stuur van de auto wordt naar de rechterkant verplaatst waar de tweede bestuurder het stuur vast heeft.

Opgeven
Op de zondag staat de traditionele autorodeo op het programma. In een lichte en een zware klasse wordt uitgemaakt wie zich een jaar lang de hardste coureur van Heino mag noemen.