Sökkestoppers en gemeente Raalte snoeien takken carnavalsroute

Waar een bericht op facebook van Gemeente Oldenzaal al niet goed voor is. Voor Rob Groot Beumer van de Carnavalsvereniging een mooie aanleiding om burgemeester Martijn Dadema en Gemeente Raalte in het bericht te taggen om de bomen langs de carnavalsroute te snoeien. Het bericht kreeg bijval van Ben Nijboer van BurgerBelangen. Hij startte de lobby richting de gemeente. En met succes. Vandaag werd er door de gemeentewerkers en een delegatie van de carnavalsvereniging hard gewerkt om een aantal takken in de optocht route vakkundig te snoeien.

Zaterdag is de carnavalsoptocht in Heino en al jaren zijn er een aantal bomen in de route die niet ver genoeg worden teruggesnoeid. “We hebben een aantal pijnpunten in de route zitten. Bij de Aldi, Canadastraat en Marktplein rijden de grote wagens al jaren tegen een aantal takken aan. Naast de mogelijke schade aan de wagens is het ook nog eens gevaarlijk”, vertelt Rob Groot Beumer.

Door de recente storm waren er nog overhangende takken in de bomen aanwezig. Deze werden vanmiddag door de Gemeente, de Sökkestoppers en Ben Nijboer vakkundig verwijderd. Ook werden de pijnpunten in de route doorgenomen. De komende dagen gaan de gemeentewerkers verder met de werkzaamheden. Een mooie samenwerking tussen gemeente en de Sökkestoppers. “Zo zie je maar; Carnaval verbindt“, vertelt Rob enthousiast.

Extra deelnemers
Met maar liefst 35 deelnemers in de bonte narrenstoet is de optocht van komende zaterdag extra lang. Omdat de jubilerende Diekschoevers uit Wijhe afgelopen zaterdag al de optocht hadden, mag Heino een 7 tal wagens uit de regio welkom heten. De optocht begint om 14.00 uur vanaf het industrieterrein en eindigt bij Bij Ne9eN.