Carnavalsvereniging de Sökkestoppers heeft afgelopen zaterdag de prestigieuze onderscheiding ‘Stöppelkater van het Jaar 2018’ in de wacht gesleept bij het Gein Gala Bal van Carnavalsvereniging De Stoppelkaters uit Raalte.

In een goed gevulde residentie bij de Leerenlampe kreeg Prins Emiel en Adjudant Martijn de onderscheiding uitgereikt door voorzitter van de Stoppelkaters Roy Schulten. Volgens de Stoppelkaters is het de laatste jaren een dilemma om carnaval op een positieve wijze in het nieuws te brengen. En dat hoef je de Sökkestoppers maar één keer uit te leggen. Zij brachten op 1 januari weer het carnaval dichter bij de mensen met een heuse kruiwagenpolonaise met een kleine honderd feestvierders. Hopelijk krijgt deze bijzondere polonaise nog een vermelding in het Guinness Book of Records.

Voor Prins Emiel en Adjudant Martijn bleek deze onderscheiding een ware verrassing. “We waren aanwezig bij de prinswisseling van onze vrienden van de Sprokkelaars uit Lemelerveld toen voorzitter Ben Groot Beumer mij en Martijn bij ons riep. Samen met onze partners moesten we nog een huisbezoek afleggen. Toen we uitstapten in Raalte en het Gein Gala Bal in de LeerenLampe betraden wisten we nog niet wat ons te wachten stond”, vertelt Prins Emiel enthousiast. “Na de Sketch van Wibo Westera kwam de aap uit de mouw en kwamen mensen met kruiwagens binnen en werden de beelden van de RTVOost reportage op de beamer getoond. Toen viel het kwartje. We mochten samen met een afvaardiging van het bestuur de mooie onderscheiding in ontvangst nemen. We zijn super trots op deze prijs die voor het eerste in de geschiedenis buiten Raalte valt.”

De onderscheiding Stöppelkater van het Jaar wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of instelling die vanwege een carnavalesk aandoende actie in de media is gekomen. Na de uitreiking ging de reis terug naar de Sprokkelaars in Lemelerveld waar het carnavalsfeest verder ging.