Rond de klok van elf verzamelde carnavalvierend Heino zich bij het Podium Heino voor de jaarlijks alternatieve sleuteloverdracht. Meesterburger Peter Vervloet droeg de sleutel over aan Prins Marcel en jeugdprins Corné. De kersversie Meesterburger gaf de beide heren nog een mooie boodschap mee. “Geniet van carnaval en pas goed op de sleutel”. Alvorens de sleutel officieel werd uitgereikt werd er tussen beide hoogheden nog een heus potje tafelvoetbal gespeeld. Met een stand van 1-1 werd de wedstrijd abrupt gestaakt door scheidrechter en commentator Bernard Blom. Heino Kids Sporten kreeg van de Stopnoalden nog een dikke duim uitgereikt voor hun verdienste om kinderen met minder budget thuis toch aan het sporten te  helpen.

’s Middags stroomde het centrum van Heino vol met enthousiaste carnavalisten die 23 uitgedoste deelnemers en groepen voorbij zagen gaan. Ruim 2.500 toeschouwers zagen onder het genot van een fris briesje mooie creaties voorbij komen. Het is altijd weer mooi om te zien hoe actueel sommige thema’s zijn zoals K2 zoekt K3, Met de sjoemel diesel is volgens Nico Neplenbroek niets aan de hand en Heel Heino bakt.

Het niveau was dit jaar weer bijzonder hoog en dat resulteerde bij de jury heel wat gepuzzel. De top drie zat bij alle categorieën dicht bij elkaar. Bij de grote wagens behaalde ’t Giet Vedan met 2 punten verschil de eerste prijs voor het de Gruspollen en Zeg ik Niet.

Bij de loopgroepen wonnen De Golden Girls voor de Oelewappers en Schorrie Morrie en bij de kleine wagens won De Bakploeg voor nieuwkomers Ratjetoe en VAW. Bij de basisscholen was het stuivertje wisselen ten opzichte van vorig jaar. Nu won basisschool De Dolfijn voor de Springplank.

 Uitslagen Carnavals optocht 2016

 Een/Tweelingen:

 1. Nico Neplenbroek, Met deze sjoemel-diesel is niks aan hand
 2. Oosterlaar/Mulder, K2 zoekt K3
 3. Kiek’n Wat Wot, Altied nieuws

Loopgroepen:

 1. Golden Girls, Aan de kant!
 2. Oelewappers, Wulle dreijt oe een rad veur de oog’n
 3. Schorrie Morrie, Schorrie Morrie is nog in de raceScholen
 1. Basisschool De Dolfijn, De Dolfijn, daar zit muziek in
 2. Basisschool de Springplank, Kunstbende

Kleine wagens:
1. De Bakploeg, Heel Heino bakt
2. Ratjetoe, Wij zijn uitgelaten
3. Van Alles Wat, VAW in de geest van carnaval

 Grote wagens:

 1. ’t Giet Vedan, Wij strippen carnaval
 2. Gruspollen, Met carnaval nemen we de gok
 3. Zeg ik Niet, EHBC (Eerste Hulp Bij Carnaval)