Gisteren werd onder perfecte omstandigheden de eerste dag afgewerkt van het Rodeoweekend Heino. Om 14.00 werd het startschot gegeven voor de brommercross. De jeugd mocht alvast proeven aan het grote werk. Daarna begaven ongeveer 60 auto’s, verdeeld over diverse manches, in de arena voor de snelle autocross. Hoewel het de afgelopen dagen een paar maal had geregend, was de grond kurkdroog. De baan was daardoor super snel. Het publiek genoot zichtbaar van de inhaalacties van de coureurs en de touchés in de baan.

Uitslag
De finale van de lichte klasse werd gewonnen door Twan Schiphorst uit Raalte met zijn Mazda 121. Hij eindigde voor Frank Veldman uit Den Ham met een Opel Corso en Wesley Goos uit Heino werd derde met zijn Ford Ka. De zware klasse werd gewonnen door Arjan Boksebeld uit Broekland. Hij was met zijn Suzuki Baleno iedereen te snel af. Tweede werd Wessel Elshof uit Heino met zijn Ford Puma en derde werd Jeroen Boksebeld uit Broekland.
De organisatie was tevreden over de eerste dag. “Het complex en de baan lagen er mooi bij, het weer was prachtig en kinderen vermaken zich prima op de grote opblaasbare glijbaan. Wat wil je als organisatie nog meer,” vertelt Arjan Holtmaat namens de organisatie. “Een mooie opwarmer voor het echte geweld op zondag.”

Autorodeo
Vanmiddag om 13.00 uur begint de tweede en laatste dag van het Rodeoweekend. Ongeveer 90 deelnemers staan aan de start van de spectaculaire rodeo. Waar het zaterdag rondjes rijden was, is het zondag elkaar uitschakelen in de arena. Daar worden de zware klappen verwacht. Spektakel gegarandeerd.
Tussen bedrijven door is er muziek en voor de kinderen een heuse springkussen. De entree bedraagt op 5 euro en kinderen tot 12 jaar half geld. Het rodeoterrein is gelegen aan de Rozendaelseweg 26a. Voor meer informatie over het Rodeoweekend kun je contact opnemen met Emiel Roelofs 06 20 20 58 91 of mailen naar rodeofeestenheino@gmail.com

Foto: Maeike Blauw Fotografie