Optocht 2020

Zaterdag 22 februari 2020 om 13.00 uur maakt een heuse bonte narrenstoet een rondgang door het dorp. De afgelopen jaren mochten De Sökkestoppers steevast rekenen op zo’n 2.500 bezoekers langs de kant van de route. Al jaren trakteren de 20 á 25 wagenbouwers en loopgroepen het publiek op een grandioos bonte narrenstoet. Weet u hoeveel uur werk er in één carnavalswagen zit en hoeveel tijd er ongeveer kwijt is aan het naaien van één carnavalspak? Let maar eens op de technieken van de grote wagens en naar de kwaliteit van de pakken van de loopgroepen. Niet voor niets slepen de Heinose wagenbouwers jaarlijks een aantal prijzen mee uit Lemelerveld en Raalte. Om het hoogstaande niveau en de vele uren werk te waarderen, ontvangen de wagenbouwers en deelnemers een mooi bedrag aan startgeld.

Dit jaar kunnen Prins Martijn I en Prins Tijs I van de Gaägies wederom trots zijn op het veelzijdige en veelkleurige aanbod van een twintig tal deelnemers.  Ook rijdt de Knippe-Trekker weer mee in de optocht. De Sökkestoppers hopen dat u als publiek het hoge niveau beloont met een kleine gift in de Knippe-Trekker.

Wij wensen u een plezierige en gezellige Carnavalsoptocht toe!

De route van de Grote Heino’se optocht zal zijn:

Start L.J. Costerstraat – C.Huygensstraat – Molenweg – De Weerd – Vogelzang – Grote Bisschop – Brinkweg – Dorpsstraat – Canadastraat – Vlaminckhorstweg – Haarstraat – Marktstraat. De ontbinding van de optocht is bij de Aldi.