BESTUUR

BESTUUR

(Interim) Voorzitter 
Ben Groot Beumer

President
Martijn Blankhorst

Secretaresse
Jasmijn Soesman

Penningmeester
Roland Mulder

Bestuurslid
Arjan Holtmaat

RAAD VAN ELF

RAAD VAN ELF

De Raad van Elf neemt ieder jaar de organisatie van het carnavalsfeest ter hand. Ieder lid heeft hierin zijn eigen taak en gezamenlijk is men verantwoordelijk voor een goed en veilig verloop van de carnavalsdagen. Maar, er is meer dan alleen het carnavalsfeest op zich.

In november (volgens goede traditie op de zaterdag zo dicht mogelijk bij de elfde van de elfde) is er de verkiezing van de nieuwe Prins en twee weken voordat het carnaval losbarst wordt in de residentie een eigen gala-avond gehouden. Daarnaast is de Raad van Elf van De Sökkestoppers in augustus verantwoordelijk voor de organisatie van de Rodeofeesten. Naast de eigen activiteiten promoot de Raad van Elf de Heinose carnavalsvereniging geregeld bij uitwisselingen in binnen- en buitenland en is men aanwezig bij talloze officiële gelegenheden in het eigen dorp.

Prins en Adjudant 2023-2024:
Prins Arjan I & Adjudant Koen

De Raad van Elf voor het carnavalsseizoen 2023-2024 bestaat uit de volgende personen:

Arjan Blom (Prins), Koen Velner (Adjudant) Bram Steijn, Rutger Ter Laak, Martijn Blankhorst, Roland Mulder, Arjan Holtmaat, Emiel Willemsen, Wim Lozeman, Arnold Platje, Jerome Knobben (Hofnar), Rob Groot Beumer, Emiel Roelofs, Yoeri Lamers, Remy Verduin, Roy Klein Heerenbrink, Kevin Brunsveld, Mitch Veldkamp, Tijn Moorman en Joery Brouwer.

JEUGDRAAD DE GAAGIES

JEUGDRAAD DE GAAGIES

De jeugd heeft de toekomst. Het is een geweldig cliché, maar ook een waarheid als een koe. Vandaar dat De Sökkestoppers al sinds jaar en dag veel tijd en energie steken in de ‘opleiding’. En wat is er mooier dan een eigen jeugdraad, beter bekend onder de naam ‘de Gaägies’.

Voor het carnavalsjaar 2023-2024 staat weer een goede en deels vernieuwde groep Gaagies klaar om zich aan de hand van Prinses Cato I, Adjudant Isa en President Mette vol overgave in het feestgedruis te storten. Ondanks de nieuwe groep blijft carnavalsvereniging De Sökkestoppers voor de nabije toekomst op zoek naar versterking voor zowel jongens als meisjes. Wie in groep 7 of 8 van het basisonderwijs zit en tijdens de carnavalsdagen niet stil kan blijven zitten, kan zich opgeven voor de Gaägies. 

STOPNOALDEN

STOPNOALDEN

Stopnoalden:

Oude liefde roest niet. Wie ooit de sensatie heeft gevoeld om Prins Carnaval te zijn of wie meerdere jaren deel heeft uitgemaakt van de Raad van Elf van De Sökkestoppers blijft besmet met het carnavalsvirus. Om de ‘oudgedienden’ een officiële status te geven, zag tijdens de gala-avond van 2004 de Stopnoald’n het levenslicht.

De Stopnoald’n is een clubje mannen met een indrukwekkende staat van dienst bij de Heinose carnavalsvereniging. De heren presenteren zich sindsdien op meerdere fronten in hun fraaie outfit: een zwarte blouse, vel gelkeurde vlinderstrik en bretels. En om dit geheel af te maken dragen zij spierwitte sneakers!

De Stopnoald’n verlenen samen met hun partners diverse hand- en spandiensten binnen de vereniging (onder andere ontvangst collega-verenigingen en kassa-werkzaamheden tijdens prinswisseling en gala-avond) en zijn actief als invalkracht bij de Raad van Elf. Bovendien zijn ze verantwoordelijk voor de organisatie rondom het Heinose fenomeen van de meesterburger en leggen ze het gehele carnavalsfeest vast op foto en dvd.

DANSGROEPEN

DANSGROEPEN

Dansgroepen:

De heren van de Raad van Elf hebben tijdens een gala-avond ook al eens een lovenswaardige poging gedaan om een ingestudeerd dansje ten tonele te voeren. Desondanks zijn drie andere groepen de trots van De Sökkestoppers op de dansvloer: de Ministars (4 tot 8 jaar), de Dansmariekes (vanaf 9 jaar) en de Showgirls (vanaf 15 jaar).

Onder leiding van het enthousiaste trio Marije Holtmaat, Mara Blom en Esmee Krosman wordt er direct na de zomervakantie iedere maandagavond veel werk verzet om nieuwe dansjes in te studeren. De dansgroepen brengen het ingestudeerde in de praktijk tijdens de prinswisseling, gala-avond, diverse uitwisselingen en natuurlijk de carnavalsdagen zelf.

Opgeven:
Voor het komende carnavalsjaar 2023-2024 zitten de dansgroepen al helemaal vol en werkt de begeleiding al met een wachtlijst. Opgave is helaas niet meer mogelijk. Probeer het volgend jaar nog eens.

Informatie:
Voor meer informatie over één van de dansgroepen kan men contact zoeken met Marije Holtmaat-Krosman via mail dansgroepenheino@hotmail.com

MEESTERBURGER

MEESTERBURGER

Meesterburger:


Nee, hier is geen sprake van het zetduiveltje dat krantenredacties gebruiken om hun fouten goed te praten. Het is de Heinose variant van de burgemeester. Nadat het dorp met de introductie van de gemeentelijke herindeling haar zelfstandigheid verloor, kent Heino dus geen eigen burgemeester meer, maar valt het tegenwoordig onder de beschermende vleugels van de gemeente Raalte.

De burgemeester speelde altijd een voorname rol bij de sleuteloverdracht, waarmee het begin van het carnavalsfeest voor De Sökkestoppers en de Heinose carnavalsliefhebbers werd ingeluid. Nadat Heino werd geconfronteerd met de gemeentelijke herindeling is de sleuteloverdracht verhuisd naar het gemeentehuis in Raalte en komen De Sökkestoppers slechts eens in de zeven jaar aan de beurt om de sleutel in ontvangst te nemen. Een goede Heinose traditie dreigde daarmee verloren te gaan en dat was reden voor De Sökkestoppers om het fenomeen Meesterburger in het leven te roepen. Het gebouw ‘De Coöperatie is sinds een aantal jaren op de zaterdagmorgen van de carnaval de locatie voor een eigen sleuteloverdracht.

De Meesterburgers op een rij:

 • 2023-2024 Marcel Jansen
 • 2022-2023 Rudi Buitenkamp
 • 2019-2020 René Oosterlaar
 • 2017-2018 Hans Egelie
 • 2016-2017 Martijn Jansman
 • 2015-2016 Peter Vervloet
 • 2014-2015 Nico Neplenbroek
 • 2013-2014 Peter Boerdijk
 • 2012-2013 Vincent Hartman
 • 2011-2012 Freddy Kemerink
 • 2010-2011 Titus Wijnands
 • 2009-2010 Evert Kruitbosch
 • 2008-2009 Frans Stappenbelt
 • 2007-2008 Jan Kappert
 • 2006-2007 Ton van den Berg
 • 2005-2006 Gerard Noordink
 • 2004-2005 Henk Hofman
 • 2003-2004 Jan Hageman
 • 2002-2003 Jan Nijhoff
 • 2001-2002 Mimegroep Koeloeur