Prins Arjan Blom gaat total loss in carnavalsjaar 2024

Pittige patser Arjan Blom opent de kluis, afgelopen week hun nieuwe winkel, vanavond het nieuwe carnavalsjaar en wellicht nog meer deuren als nieuwe Prins der Sökkestoppers. Tijdens de prinswisseling in de residentie van de Sökkestoppers rolde hij letterlijk uit de kluis – die Heino al weken in de ban hield – als prins van carnavalsvereniging de Sökkestoppers uit Heino.

 

Prins Arjan – zoals hij door het carnavalsjaar 2023-2024 zal stappen – is enorm opgelucht dat hij het nu eindelijk van de daken mag schreeuwen. Een grote last valt hierbij van zijn schouders. Letterlijk alles is uit de kast getrokken, zo zijn Mariandel en Arjan kersverse eigenaren geworden van Slijterij Van Dam en zijn er nog grotere feesten aangekondigd om maar enige verdenking af te wenden. Want één ding is zeker een feestje vieren kan Prins Arjan. De kersverse prins heeft niet lang na moeten denken over de vraag of hij Prins wilde worden; mensen uit zijn directe omgeving hadden de vraag om Prins der Sökkestoppers te worden afgeslagen en tot op de dag van vandaag spijt. Zijn antwoord op de vraag om Prins te worden was dan ook volmondig ‘JA ik wil’.

Prins Arjan wordt bijgestaan door adjudant Koen Velner. Zowel Prins Arjan als Adjudant Koen zijn van vriendengroep De Pittige Patsers, bekende gezichten in Heino en bij de plaatselijke VV Heino. Zij kennen dus ook als geen andere de huidige carnavalsresidentie Sporthal Hoogerheyne en zijn verheugd hier voorop in de polonaise te mogen. Dit alles onder het motto: Prins Arjan en Adjudant Koen roepen; ‘We gaan lachen, hossen en knallen met elkaar, proost op een mooi carnavalsjaar’.

De Gaägies hadden zaterdagavond hun eigen prinswisseling. Oud Prins Tobie heeft met een crossfiets en een heuse polonaise de zaal verlaten en zijn steek overgedragen aan de nieuwe hoogheid Prinses Cato! Prinses Cato Eijkelkamp zal dit jaar de scepter zwaaien over de Gaägies samen met Adjudant Isa van der Vechte en President Mette Kemerink. Deze dames zijn eerder deze avond uit de kluis gekomen.

Als het aan de Gaägies ligt wordt ook dit jaar weer een groots carnaval gevierd. De Heinose jeugd krijgt ook weer een geweldig programma voorgeschoteld in de carnavals residentie Sporthal Hoogerheyne met Prinses Cato, Adjudant Isa en President Mette aan het roer.

Op naar een fantastisch carnaval voor jong en oud dat is waar we in Heino goed in zijn! Prins Arjan en Prinses Cato nodigen alle Heinoers en omwonenden uit om carnaval te komen vieren in het Stoppersgat!