Carnavalsvrienden, afgelopen carnavalsjaar werd één dag na de carnavalsdagen bekend dat de eerste persoon in Nederland officieel besmet was met het Coronavirus. Als carnavalsvereniging hebben we ontzettend veel geluk gehad dat het virus nog niet onder ons was en we carnaval konden vieren zoals we volgens goede traditie doen.

Het virus blijkt een hardnekkige klant en zal z’n schaduw vooruit werpen over aankomend carnavalsjaar.
De Sökkestoppers hebben na intensief overleg met optochtcommissie, regio Raalte en overige omliggende carnavalsverenigingen besloten de Bonte Narrenstoet van 2021 af te gelasten. We hebben verschillende opties overwogen, maar uiteindelijk is dit het beste besluit.

De Sökkestoppers hopen in 2021 hun 55 jarig bestaan te kunnen vieren. 2021 moet een bijzonder jaar voor ons als vereniging worden, daarbij horen een dito prins en adjudant. Of wij zo’n bijzonder jaar kunnen bieden aan het prinsenpaar, is op dit moment hoogst onzeker. Daarom hebben wij besloten dat de geplande prinswisseling op 7 november geen doorgang zal vinden. We nemen nog even de tijd om over het definitieve lot van de nieuwe prins te beslissen, maar deze wordt in ieder geval niet op 7 november gepresenteerd.
Als op een later moment blijkt dat we de nieuwe prins alsnog kunnen presenteren, zullen wij zeker van ons laten horen.

Ondertussen gaan wij nadenken over hoe we invulling kunnen geven aan de zaken die weg vallen. De Sökkestoppers zouden de Sökkestoppers niet zijn als we daar niet iets moois van maken!

Met carnavaleske groet,

De Sökkestoppers