Rodeoweekend Heino eindelijk met mooi weer verreden

Het heeft een paar jaar geduurd, maar dit jaar waren de weergoden het Rodeoweekend eindelijk een keer goed gezind. En dat kon de organiserende carnavalsvereniging De Sökkestoppers direct merken in het bezoekersaantal en het spektakel in de “rodeo-arena”. De auto’s krijgen met een droge baan meer vaart en dat komt de het spektakel ten goede. “We komen voor sensatie,” vertelt een trouwe rodeo bezoeker.

Traditioneel begon zaterdag het rodeoweekend met de Tik um An Race, brommer- en motorcross. Vooral de Tik um An race was met 48 deelnemers een waar spektakel. Zaterdag was met ruim 400 toeschouwers een zeer goede middag. Zondag was het de beurt aan de autorodeo. Een kleine 100 deelnemers in verschillende manches resulteerde in een waar schouwspel. De lichte klasse werd gedomineerd door coureurs uit Wilp. Niek Hekkert, Aaron Bonhof en Joost Hekkert uit Wilp gingen met de prijzen aan de haal. En in de zware klasse bestond het podium uit Paul Veldkamp uit Hoonhorst, Jerome Knobben uit Heino en Danny Haarman uit Raalte. Winnaar wrakkenmanche lichte klasse is Michelle van Gerner uit Lemele geworden en in de zware klasse Marijn te Kate uit Nieuwleusen.

Race-incident
De Sökkestoppers kunnen terugkijken op een geslaagd weekeinde met goede opkomst van 900 honderd bezoekers op zondag. Het hele weekend konden de bezoekers genieten van live muziek van Club Illegaal SBS Signaal en kinderen konden zich uitleven op meerdere grote springkussens. Eén incident wierp zondag nog wel een schaduw over de rodeo. Cas van Helmond uit Heino werd met een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Naar omstandigheden maakt Cas het goed laat hij via Facebook weten. Hij komt er met een hersenschudding goed vanaf en dankt de organisatie voor de goede zorgen.

Uitslagen
Lichte klasse
1. Niek Hekkert uit Wilp
2. Aaron Bonhof uit Wilp
3. Joost Hekkert uit Wilp

Winnaar wrakkenmanche lichte klasse: Michelle van Gerner uit Lemele.

Zware klasse
1. Paul Veldkamp uit Hoonhorst
2. Jerome Knobben uit Heino
3. Danny Haarman uit Raalte

Winnaar wrakkenmanche zware klasse: Marijn te Kate uit Nieuwleusen