“De echte carnavalisten weten het zeker. Zaterdagavond staat Emiel Willemsen om 11 over 11 op het podium bij de Prinswisseling van Carnavalsvereniging De Sökkestoppers. Waarom Emiel vragen wij ons af. Na lang hierover nagedacht te hebben kan deze theorie ook best wel eens kloppen. Emiel is een echte carnavalsdier, heeft al een aantal jaar in de raad van elf gezeten. Kortom een kandidaat om rekening mee te houden. En hij past precies in het thema die de verantwoordelijke prinswisselingscommissie heeft bedacht voor dit carnavalsjaar. Het thema is “Het mysterie van de sleutel”. Als eigenaar van Multimate met een eigen sleutelservice heeft hij dus veel met sleutels te maken.”, aldus De Sökkestoppers.

“Maar wanneer we de theorie van de sleutel volgen kan het ook zomaar Wouter Bos, bedrijfsleider van Seine Wonen zijn. Wouter heeft ook dagelijks te maken met klanten die net de sleutel van hun nieuwe huis hebben gekregen. Afijn, het blijft dus nog een paar dagen gissen wie er Prins wordt. De Prinswisselingsavond begint 12 november om 20.30 uur in Residentie Oortwijn. De jeugd prinswisseling begint om 19.00 uur. Ook daar is het spannend wie Prins Corné zal opvolgen. Wordt het weer een prins of verschijnt er dit jaar een prinses op het podium”

Buffet
“Voorafgaand aan de prinswisseling organiseren de Sökkestoppers al jaren een lekker buffet voor de vereniging en voor de wagenbouw- en loopgroepen. Een mooie kick-off voor een nieuw carnavalsjaar. Wat is er nu mooier om samen met alle Heinose carnavalisten te brainstormen over wie de nieuwe prins wordt. Het buffet start om 17.30 uur en de kosten zijn vijf euro per persoon. De carnavalsgroepen worden hiervoor ook individueel benaderd. Opgave kan via info@sokkestoppers.nl.”

Prinswisseling De Gäagies
“Vanaf 18.45 uur gaat de zaal open en zijn alle kinderen van Heino van harte welkom om de jeugdprinswisseling bij te wonen. Het wordt een reuze gezellige vooravond met een aantal spectaculaire elementen afgewisseld met dans van de Ministars en Dansmariekes. De entree is gratis. Neem je familie, vriendjes en vriendinnetjes mee, want je wilt toch ook weten wie de nieuwe prins of prinses van de Gaägies wordt?”

“Vol verwachting klopt ons hart. Dat geldt voor de vooravond, maar zeker ook voor de avond, maar bezoekers moeten wel even geduld hebben. Want de Prinswisseling is een mooi podium voor de dansgroepen van de Sökkestoppers om hun kunsten te vertonen. De Dansmariekes en Showgirls zullen het publiek laten zien welke vorderingen ze hebben gemaakt. Ook worden weer fantastische prijzen uitgereikt aan een aantal Steunsökken van de vereniging middels een spectaculair spelelement met kluisjes. Rond de klok van 23.00 uur zal bekend zijn welke “Prins” het komende carnavalsjaar aan het roer mag staan van de Sökkestoppers. DJ Total Tommy zal het publiek in de Residentie in hogere sferen brengen.